27 Şubat 2007

H. Avni Ozan

ile admin

avniozan-ufak.JPG

Makina Müh ODTÜ, 1957 Rize doğumluyum. Birkaç sene önce emekli de oldum. İstanbul beni asimile etti diyebilirim. Artık uyy da demeyrum…Ama lazlık serde var herhalde :))

Havacılık ile 45 yaşlarımda tanıştım. Kelebekler vadisini ziyaret ettiğimde ayağımın dibine bir yamaç paraşütü inince bende yapcam dedim kendime. 2 sene kadar eğitim verecek bir yer aradıktan sonra İkarus’ta ilk eğitimlerimi aldım. Soaring sonrası termik uçuşlarım arkadaşlarım ve kendi çabam ile gelişti. Şimdilerde yarışmalara katılmak ve XC uçmak amacı ile nerede faaliyet bulsam gidiyorum diyebilirim. DHV1 sınıfı eğitim kanatlarının ardından 1-2 olan Apco Allegra ile bir süre uçtuktan sonra şimdilerde Axis Vega2 ile uçuyorum. 2010 Vega2 ile geçecek sanıyorum ama aklıma sanki 2-3 bir kanat düşüyor gibi. Hele Levent’in kanadını Bozdağ’da uçarken görünce içim hop etti diyebilirim.

Serbest paraşüte de Efes’in ilk öğrencilerinden biri olarak 2004′te başladım. 2010 yılına girdiğimiz şu anda yaklaşık 250 atlayış ve C brövem var. Ancak THK’nın yeteri kadar organize bir kurum halinde olamaması ve atlayış ücretlerinde yapılan artışlar beni soğutuyor diyebilirim. O nedenle özellikle 2009 neredeyse tamamen Yamaç ile geçti.

Albatros’a 2 senedir katıldım. Klüp olarak faaliyetler emekli adamı tatmin edecek seviyede değil ama boşan da semerini ye dedim kendime. Arkadaşlar canafar olunca herşey güzeldir. Bu sene en önemli hedeflerimden biri de çok iyi termik uçmak. XC mesafemi de arttırmak istiyorum. Daha 50 Km’yi bulamadım yaw. Klüpten atılacam.

Aralık 2009 gibi lisanslı sporcu olunca 2010 yılında hedefleri büyütmek daha iyi olacak deyip yarışmalara dibine kadar katılmaya da karar verdim.

Havacılık dışında keyif aldığım epeyi bir şey var diyebileceğim. Gezip görmek en başta gelenlerinden. Afganistan bile güzeldi diyim bari :))) Yine de daha önceki yıllara baktığımda tabii ki özellikle dış ticaret alanında çalıştığım için gittiğim ülke sayısı 22 olmuş. Hmm… Hawaii, Las Vegas ve Grand Canyon’a bile gittim. Ama ilginç yerler derseniz Türkiye’de o kadar güzel yerler var ki..inanılmaz keyifler verebiliyor. Sadece Türkiye’yi gezerek daha fazla keyif alabilirim.Haa şu anda yurtdışında gitmek istediğim yer olarak da hemen Küba’yı söyleyebilirim ama paraşütümle birlikte gitmeyi tercih ederim.Müzik dinlemek, kitap okumak(şu sıralar gözlük ile başım dertte-yaşlılıktan işte) ama bunlarında dışında satranç ve briç hayatımda önemli yer tutar. Son yıllarda briçi daha fazla öğrenir ve oynar oldum.