27 Şubat 2007

Nevin Şahinbeyoğlu

ile admin

1- Kısaca kendinizden bahseder misiniz? (Mesleğiniz, yaşadığınız yer, yaşınız ve diğer paylaşmak istediğiniz özel bilgileriniz…)

Bir sigorta şirketinde araştırma geliştirme bölümünde çalışıyorum. 7 yıldır İstanbulda yaşıyorum.

2- Havacılık ile ilgilenmeye ne zaman ve nasıl başladınız? Hangi havacılık dalları ile uğraştınız veya hala uğraşıyorsunuz? (Eğitim aldığınız kurum, seviyeniz veya tecrübeniz, şimdiye kadar uçtuğunuz kanatlar, aldığınız sertifika veya lisanslar, vs.)

Havacılıkla Ege Üniversitesinde tanıştım ve ymaçparaşütü başlangıç eğitimimi EHAVK’ta tamamladım. Ardından uzun bir ara verip, Soaring eğitimimi Ali Baş’la tamamladım, 2007 yılında da Uçuşkulubü ve Yiğit Yıldırım’la tanıştım ve eğitimlerimi onunla tamamladım.

İlk uçtuğum kanat mosmor bir Primaydı. Sonra Corvett’le ilk Ölüdeniz uçuşumu yaptım. Uzun yıllar ara verdim ve Freex Flair’le uçmaya geri döndüm. Ama Flair kilo limiti benimkinin çok üstündeydi. Balastla uçmaktan hoşlanmadım ve kendi kanadımı alıncaya kadar uçmamaya karar verdim.

2007’de Ağustos ayında gıcır gıcır paketinden çıkardığım Ozone Buzz Z’mi kaptığım gibi soluğu Akşehir’de aldım. Uçuşkulubü ile o zaman tanıştım.

Buzz Z ile pek çok ilkimi yaptım. İlk termik, ilk SIV, ilk SAT, ve hatta ilk GOL. Bayramörene uçar mıyım acaba diye gitmiştim ki ilk crosuma yalnız çıktım…En güzel uçuşumdu elbette ki…

Şimdi Rush 2 ile uçuyorum. Kötü bir iniş sonucu kırdığım kuyruk sokumu ve thlikeye atmayı göze alamadığım yoga eğitmenliği kursu nedeniyle de 2009 sezonunda ne yazık ki uçamadım.

3- Albatros’a ne zaman katıldınız, Albatros sizin için ne ifade ediyor?

Albatrosa 2009 yılında katıldım. 2009 da çok uçmadığım için uçulamayan  zamanların uçuş dostları demek benim için.

4- Havacılık dışında hobileriniz nelerdir?

Şeker hamurunda tasarım pasta ve kurabiye  yapıyorum. Aynı zamanda Yoga eğitmeniyim. Faaliyet günlüğü olarak tuttuğum sitemde yazılar yazıyorum.