27 Şubat 2007

Orhan Selçuk

ile admin

orhanselcuk.jpg

17-05- 1963 İstanbul doğumluyum. İstanbul’da yaşıyorum, 28 yıllık iş hayatımı emekli olarak noktaladım ve şuanda emekliliğin tadını çıkartıyorum. (İş arayışlarım sürüyor) :))

Evliyim 22 yaşında Esra isminde bir kızım var. Eşimde benim gibi bankacılık sektöründen yaklaşık üç ay önce emekli oldu. Günlerim uzun yürüyüş, kitap okuma ve TV izleyerek geçiyor.

Havacılık ile ilk tanışam, 1997 senesinde Ölüdeniz’de Tandem uçuşu gerçekleştirdikten sonra oldu. İstanbul’a döndüm ve bu işi öğrenmeye karar verdim, hemen araştırmalara başladım. Sevgili Türkün’ile ortak bir arkadaşımızın vasıtası ile tanıştım . Akabinde 1997 yılında Çatalca tepelerinde Albatros öğrencileri ile birlikte bu işe adım attık. Bu arada” Akın Babanında bende çok hakkı vardır”.

Sonrasında irtifa uçuşları için Abant, Ölüdeniz derken Kendi kanatlarımız üzerinde uçmaya başladık. Ancak yoğun bir işhayatı ve özel nedenlerden dolayı beklenen düzeyde uçuş gerçekleştiremedim. İlk olarak prodesign challenger 1-2, sonrasında Nova Carbon 1-2 Kanatlarım oldu. Şu anda Kanadım yok :( inşallah bu sene sahip olmanın yollarına bakıcaz.

Albatros’a ilk üyeliğim 1998 yılında oldu.
Albatros benim için şunu ifade ediyor: Karşılıklı sevgi ve saygı’nın hissedildiği, yeniliklere açık, havacılık konusunda önderlik etmiş iyi ve kaliteli insanlardan oluşan Vizyon’u olan bir oluşum diyorum.

Havacılık dışında, Saroz Körfezinde deniz kenarında ufak bir evim var. heray mutlaka oraya giderim. Zıpkınla balık avlarım. Temiz hava, özlediğim insanlar ile bir araya gelip, birşeyler yemek, içmek orada olmak beni mutlu ediyor. (HATTA GEÇEN YAZ YELKEN UÇUŞU BİLE YAPTIM)

Bunun dışında Gitar çalıyorum, Amatör Tiyatro oyunculuğu ve Yönetmenlik yapıyorum. Şiir yazıyorum.