13 Ekim 2009

Bilecik Göktepe: yeni bir uçuş bölgesi

ile Hakan Akçalar

11.20.2009 pazar günü Bilecikteki Harmanköy yakınlarındaki Göktepe mevkiine gittik. 500-600mt irtifalı doğu-batı doğrultusunda uzanan kocaman bir sırt. Batı ucundan Güney, Batı ve Kuzey yönlerine kalkış imkanı var. Kuzey yönü abantı hatırlatıyor, güzel ağaçsız ve otluk bir çanak var, güney tarafı biraz ağaçlık ancak ben termiğe kalkılabiliyor, rüzgarsız düz koşu da olur, olmam demez.

Tepeye çıkış yolu Kavacık köyünden mermer madeni yolu biraz bozuk, 4 çeker rahat çıkıyor ama 2 çeker çıkamayabilir, zemin gevşek, rampa dik.

Yaklaşık bir saat kadar dolaştım dağın etrafında, Güney tarafı heybetli bir uçurum, kuzey tarafı da yeterince dik. Inversiyon kuvvetli olmasına rağmen her taraf termik kaynıyordu, muhtemelen güzel bir convergence bölgesi de olabilir. Uçuş sonunda da top-landing yaptım.
Uçuşu ypforumda görebilirsiniz.

Bölgenin coğrafyasında etrafta irili ufaklı yüksek tepeler var, aralarda da bol bol iniş yeri mevcut, vadi rüzgarlarına dikkat ederek bölgede çok güzel gezinmek mümkün olur.
Fotoğraf batıdan doğu yönüne doğru çekildi, tepenin bana yakın batı ucunda zirvenin yakınında bizim arabayı da farkedebilirsiniz belki.
Tepenin uzak doğu tarafında ise harmankaya kanyonu var, çok derin çok güzel bir kanyon, yukardan seyretmek de çok ürkütücü :)

Hakan

goktepe.jpg