02 Temmuz 2010

Bayramören: 2.7.2010

ile Hakan Akçalar

Bugün hava kapalıydı, görev iptal edildi, isteyenler ünlü bir tuz mağarasına doğru yola çıktı, kalanlar önce alabalık tesislerinde yemek yedi, sonra bir kısmı dere kenarına demlenmeye gitti, biz de birtakım rahatsız pilotla birlikte farklı kanat harness vs denemek amacıyla, bulut arasından göz kırpan güneşe kanıp uçuşa çıktık saat 4 gibi ..

Uçuş önce yelkenle başladı, sonra hadi dedik yurdun oraya uçarak gidelim, afilli olsun, yolda gölgede alçak kaldık, birkaç kişiyi bıraktık, onların 30mt üzerinden ince ince yükseldik, tamam dedik artık yurda ulaşabiliriz …
Ve esas olay ordan sonra başladı, az evvel en fazla 0,2 m/s olan termikler birden 5-6’ya çıktı, buluta girmekten zor bela kaçtık, bu sefer de inemiyoz ! Derken bir de vadi türbülansı başlamaz mı ! Kanat tepemde durmuyor ! Allahtan R07 ile değil Muharrem’in Mantra M3 ile uçuyordum, yurda inmekten vazgeçip daha rahat bir yere indim zor bela .. Diğer arkadaşlar da türbülanstan nasiplerini aldılar tabii, sonuçta günü kazasız belasız atlattık.

Şimdi tuzcular geldi, birazdan mangal partisi başlayacak, bana müsaade :)

Bu arada sonuçlar için:
www.xcbayramoren.org

Hakan