27 Temmuz 2010

24-25 Temmuz haftasonundan haberler, yorumlar…

ile Levent Topçu

Aşağıdaki yazı Albatros haberleşme listesindeki mesajlardan gönderilme sırasına göre alıntı yapılarak bir araya getirilmiştir.

———————————————-
Millet,

Dun sona eren ve Gurle’de duzenlenen Bursa Kupasinda Albatros Kulubu olarak 2. lik elde ettik ve kupayi kaptik.
Gayet eglenceli bir yarisma oldugunu soylemeliyim. Pekcok pilot ilk kez gol yapti. Kulubumuzden Mustafa Agmil ve Bulent Aydin’da ilk gollerini yaparak kulup siralamasinda bize cok degerli puanlar kazandirdilar. Kendilerini tebrik ediyorum.

Bana gelince :)
Genel klasmanda 2. nin 4 puan 1. nin de 41 puan gerisinde kalarak 3. oldum.

Ama yeni kanadim boom6 yi cok sevdim. Eksik bikac ekipman da tamamlaninca Kayseri’de cok daha iyi bir performans gosterecegime inaniyorum.

Ozay

——————————————-

Bursali arkadaslar gercekten cok guzel bir yarisma hazirlamislardi. Hersey eksiksizdi, kamp alani vs cok iyiydi. Sansimiza cts gunu hava da cok guzel gecti (sanirim pazar da cok guzelmis, biz denizlide oldugumuz icin pazar gunu yarismaya katilmadik). Yarisma ortamindan ziyade eglence ucusu yaptik….

Salih

——————————————-

Tebrikler arkadaslar, ellerinize sağlık.

Bu arada, kupalarimiz icin sanal bir muzemiz var halihazirda: http://www.albatros.org.tr/uyelerimiz-ve-sporcular/basarilarimiz-ve-odullerimiz/

kayseride gorusmek uzere…

——————————————

Pazar gunu saat 11 gibi cokelezde idik, 30-40 kadar pilot vardi. Yarisma ya da festival olsa bu kadar pilot toplanmazdi sanirim…

Saat 1130 gibi yamactan ayrildik. Zayif termikler ile 2300 lere filan cikabildi herkes ama 3-5 kisi haric tepeden kopacak irtifaya cikabilen olmadi. Ben 2300 lerde ufak bir frontal yiyince biraz rahatsiz oldum (turkcesi, korktum) ve indim. Bircok kisi 2-3 saat tepenin uzerinde gezdi, uzamak icin firsat aradi.

Hakan ilk uzayan grupta idi, aycan gokhan daha sonra uzayan grupta idiler.

Ben asagi inen birkac kisi ile birlikte yeniden yamaca ciktim. Saat 14 gibi havalandim, bu sefer hava bomba idi (harbi bomba). GB ruzgari baya kuvvetlenmisti ve her taraf calisiyordu.

Termikle drift olarak buyuk cokelezi gectim. Ondan sonra termikler iyice costu, yumruk seklinde gelmeye basladilar. Ufak bir frontal ve 2 asimetrik sonrasinda inmeye karar verdim ve 30km otedeki bir koye indim. Ama hava tirsmayanlar icin gercekten bomba idi, benim 1-2 kanatla 70km yer hizi gordugum oldu.

Ben 30 km gittim.
Aycan benim 5 km otemdeki koye inmis, sanirim o da 30 km civari gitti.
Gokhan 45km filan gitmis galiba, emin degilim, daha fazla da olabilir.
Hakan Dinara indi, sanirim 80-100 km filan yapti.

Diger arkadaslarin skorlarindan haberim yok…

Termikler bana sert geldi dun ve hava saat 1-2 gibi bomba hale geldi. +7 +8 lik termikler gordum ve genis termikler degildi benim gorduklerim (en azindan bana oyle geldi)..

durum budur…

salih

—————————————-

Güzel bir yarışma ortamı oldu ilk golümüde yapmış oldum :)takımlar sıralamasında her türlü karışıklıkta beni buldu takım arkadaşımın her iki günde gps kayıtlarını alamdılar ve takımlar sıralamasında 4. lüğe düşmüşken bu gün bir karışıklık farkederek itirazımı yaptım saolsunlar duyarlı jürilerim problemi çözdüler ve 3. lüğe çıktım botsuz ,parmak arası terlikle ve tek tabanca takımımla bir kupam var kürsüye çıkamasamda o kupa benim…. :)

Mustafa Agmil

——————————————

Selam arkadaşlar,

Güzel bir haftasonu geçirdik, önce ctesi Bursa’lı arkadaşların özverili yarışmasına katıldık, ortam süperdi, stres yok, stresör yok, mutlu mesut uçtuk, sanırım birçok arkadaş da ilk yarışma ve gol tecrübelerini yaşadılar, Serdar ve organizasyonda yer alan bütün arkadaşlara çok teşekkürler.
Akşamına Denizliye geçtik, otel maceramızı gökhan’a bırakıyorum :) Pazar günü çökelez çok şenlikliydi, beklentiler de yüksek ..
Bi heves attık kendimizi tepeden, yav bi türlü 2200’ü geçemiyoruz, bir, iki derken bayaa bi debelendik, kanatlar çatır çutur ele geliyo filan, Salih tam önümde kitap gibi bi frontal yedi, ben >7 aspect ratio’yu nasıl tepemde açık tutarım konusunda yeni bir perspektif kazandım filan … bayaa bi hırpalandık topluca. İlk grup 2700mt’den uzadı, ben de arkalarından 2400’den koptum, kolay bir gün değildi, Baklan ovasını geçip Dinar platosunda yükselene kadar çok zorlandık, ancak ondan sonrası süper çalışıyordu, beraber uçtuğum herkes inince ben de dönüş yolu uzamasın diye Dinar’a indim .. ara sıra tutuyo işte böyle benim …

Hakan

———————————-

Bu yasima kadar hic frontal yemedim diye kendimle gurur duyuyordum. Hatta “asimetrik tamam ama insan nasil frontal yer yahu” filan diye dusunuyordum. Pazar gunu iki adet frontal yiyince boyumun olcusunu aldim:) Yalniz SIV gercekten ise yariyor galiba, frontal ya da asimetriklerde egitimlerdeki herseyi uygulama firsati buldum…:)

Bu arada, Cumartesi gecesi maceranizin detaylarini dinlemeyi merakla bekliyorum.:)

salih