10 Ağustos 2010

Alidağı Kupası – Ağustos 2010

ile Levent Topçu

Selamlar,
ali dagi kupasi takimlarda 2.lik
turkiye kuluplerde 2.lik
alidagi kupasi 3. ziya
turkiye genel klasman bayanlarda sibel 2.
turkiye genel klasman ziya 3.

olaraktan geri donduk budur :))

Resimler ve detaylar icin devamina tiklayiniz…

cumartesi:
sert kuzey ruzgari. cesitli sayida kisa ucuslar. Levent: 10km.

pazar:
irtifada kuzey-batili kuvvetli ruzgar. suursuz ekip toroslara kadar gider, yusuf’un cagrisi karsisinda tirsip iner. levent, hakan, ozay, akin: 70km civari.
Ziya ayisi erciyes uzerinden nigde-demirkazik zirvesine dogru tek basina ucar: 100km civari.
gunun bombasi Durali’den gelir: Suursuz pilot ilk ucusunda patlar. kanadi toplayip tekrar cikar. Ilk ekibin tirsip indigi yerde inmez, yola devam eder, delicesine bir cesaretle koca toroslari gecer ve adana-kozan’a iner: 125km. Ancak ertesi gun sabaha karsi geri donebilir. Kendisi ile yaptigim roportaji web’e koyacagim.


2010 Kayseri yarismaThe best home videos are here

pazartesi:
ilk task 54km. oldukca kolay bir gorev verilir. 14 kisi gol yapar. ziya, hakan ve levent gol’e ulasirlar ve takim puani verirler.

sali:
hava patlak, ucamadan inilir.

carsamba:
92km’lik task verilir. Ozellikle task’in sonlarina dogru oldukca zorlu kosullar hakimdir. toplam 5-6 kisi gol yapacaktir. Ziya gol’e ulasir, ozay 6km kisa duser. Levent turbulans ve sert ruzgardan rahatsiz oldugu icin son noktayi alip inmeyi tercih eder. zaten kisa bir sure sonra task durdurulur. Yukaridaki uc isim takim puani verirler.

pers-cuma:
patlak hava. Cuma gunu havada iki pilotumuz varken task iptal edilir. İki gun ucamayan pilotlarin buyuk kismi geri donerler.

cumartesi:
56km’lik task verilir: Ilk baslarda cok zayif kosullarin hakim oldugu ucusta pilotlar havada kalabilmek icin butun becerilerini gostermek zorundadirlar. Hem yarisma siralamasi, hem de Turkiye siralamasi acisindan cok kritik bir gundur, herkes birbirini takip etmektedir, buyuk taktik savaslari verilir. Bas dondurucu bir gun sonunda sadece 3 kisi gole ulasir ki bunlardan iki tanesi Ziya ve Hakan’dir. Diger herkes ilk noktayi alamadan ve aldiktan hemen sonra patlar. Yarismacilarin cok buyuk kismi task’in hemen baslarinda inmek zorunda kaldigi icin task iyi puan vermez, bu nedenle de Albatros kil payi fark ile takimlar birinciligini kacirir…

Bu arada, cumartesi gunu sabah 5:45 kalkisla Erciyes’e tirmandim. O gun ucusta goremedigim irtifaya bisikletle cikmis oldum…

Bir de, speedarm’larimiz cok guzel oldu, kalkista filan herkes cok begendi..

Al basina belayi…