09 Mart 2012

yedek katlama

ile admin

8 Mart 2012 aksami hem Hakan’in yarismaya katilacagi yarisma oncesi yedegini katlamak hem de benim yedegi katlamak uzere sozlestik. Gorkem ve Salihte yardima geldiler.

Hakan evde yedegi atmayi denemis ve acilmamisti, elindeki acilmamis navlaka icindeki yedege bakarken, R10 gibi kanatlarla yaptigi ucuslari gozunun onunden bir film seridi gibi gecmis. Nedeni ise navlaka disina koydugu kalin lastiklerdi. lastikler sadece duzeni korumak icin oldugundan kolayca acilabilecek veya kopabilecek sekilde ve mumkun oldugunca kenarlara yakin takmak yeterli.

Benim kanat ise yonlendirilebilir, Rogallo tip, bir yedek. Aldigimdan beri yillar gecmis ve katlamamisim.
Zaman: bir gece once Yer:Gayrettepe-ev.
Gun boyunca manueli okuyup notlar almisim, videolari incelemisim. Ancak bir terslik var. Video ile manuel farkli. Uretici firmada video yok. Zaten yeni versiyonu cikmis o biraz daha farkli katlaniyor. Sitelerinde manuel bile yok. Ama cok calismisim. Tek basima bile katlarim!!!

Evde kare kare cekim yaparak navlakayi aciyorum. Selim yardima geldi. evdeki kanepe, sehpa tasindi. Her sey kontrol altinda. Step step aciyor ve fotografliyorum. kanatlar iki yarım parca olarak duzgun bir sekilde yatiyor. Bundan sonra tek yapilacak sey bu yarim katları bir daha acip anlayamadigim biinci panelin detayni gormek. Kontrollu bir sekilde aciyorum ve hooop yedek dagildi. Problem yok diger yari hale saglam bu sefer olacak. dikkatlice orayida aciyoruz ve hooop artik kanat kontrolden cikti. Ugrasiyoruz 12 de pes ediyoruz. Sirtim ve belim feci durumda.

Persembe gunu kafamda olusan soruları cozmek ıcın kagittan ornekler yapıp hatayı bulmaya calistim. Aksam da muhendis kadeslerimin destegiyle manueldeki gibi katladik. Cozemedigim konularda da manuelde eksik bilgi oldugunu teyit ettim.

Kanatları katladıktan sonra, iki tane dedeyi acmaya calisan gorkeme de ayrıca teşekkürü borç biliriz. Yoga yapan adamın hali başka oluyor tabi.