23 Eylül 2008

Kanatlarımıza Albatros çıkartmaları

ile admin

Uzun zamandır beklediğimiz çıkartmalarımıza nihayet kavuştuk. İlk çıkartma Denizlide Levent’in kanadına nasip oldu. Uçarken kanatta nasıl karizmatik durduğunu daha önceki yazıdaki fotoğrafta gördükten sonra hemen kendi kanatlarımıza da yapıştıralım dedik ve boğaziçinde buluştuk.

Kanatların içinde yuvarlanan kediler bizi biraz endişelendirmedi değil, malum Levent’in kedisi de en son bir kanada yakınlık gösterdiğinde kanadın aluminyonu bu işe biraz bozulmuştu :)

Kanatları birer birer masalara serdik, çıkartmayı yapıştırmak için uygun birer bölge belirledik, ve işe koyulduk.

17092008643.jpg

İlk iş çıkartmayı kendi kağıdından yapışkanlı başka bir kağıda (transfer kağıdı) aktarmak. Dile kolay ! Çıkartmamız nedense eski kağıdını terketmek istemiyor .. neyse Sibel sağolsun işin ilmini çözmüş, bişekilde ikna edebildi çıkartmaları da transfer kağıdına transfer edebildik.

17092008645.jpg

Ondan sonraki adım daha da meşakkatli. Kanatta yapıştırılacak yerin kumaşını 3-4 kişi gererken diğer 2 kişi de yavaşça çıkartmayı kumaşla buluşturur. Yanlış bir hareket veya kumaşta en ufak bir pot, çıkartmanın karizmasını resetleyecek hatalar olacaktır.
Özellikle zarif ve narin kuşumuz bir kere yanlış yapışırsa düzeltmek çok zor !

17092008644.jpg

Gökhan hariç bütün kanatlara yapıştırdık, gerçi biraz sezon sonu oldu ama olsun, yeni sezonda fırtına gibi esicez :)

Çıkartmalarımız Levent’te, kendi yapıştırmak isteyen Levent’ten alabilir, ya da ikinci bir toplu çıkartma seansı da yapabiliriz.

17092008642.jpg