01 Eylül 2019

Mahavk “Kahramanmaraş’ta Yamaç Paraşütü Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Tanıtılması” projesine davet edildik

ile admin

Maraş Havacılık Kulübünün (Mahavk) DOĞAKA ‘nın TD Programı 2019 Yılı Mart-Nisan Döneminde müracaatını yaptığı ‘’ Kahramanmaraş’ta Yamaç Paraşütü Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Tanıtılması’’ isimli projesi kabul edildi ve başarılı projeler listesinde yayınlandı.

Projenin amacı; Kahramanmaraş’ta yapılması planlana ‘’Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonalarının’’ ön hazırlıklarını yapmak, yarışma yapılacak bölgedeki Start, dönüş ve Gol noktalarını belirlemek, bu çalışmalar yapılırken bölge pilotlarına da ön hazırlık ve Yarışma hakkında eğitim vermektir.

Bilindiği gibi 2014 yılında Narlı Kardelen Tepesi ‘nden kalkılarak Mardin Kızıltepe ‘ye kadar 7,5 saat süren bir uçuş gerçekleştirilmiş ve kuş uçuşu 343,5 km uçularak Türkiye rekoru kırılmıştır. Bu rekor hala geçerlidir. Rekor kırıldıktan sonra tüm Türkiye ve Avrupa’nın gözü buraya çevrilmiş ve Kahramanmaraş Yamaç Paraşütü sporunda Türkiye’nin en gözde yerlerinden biri haline gelmiştir. 

Projenin uygulaması; 28 Ağustos – 1 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen projede, 2014 yılında Narlı Kardelen Tepesinden kalkarak Mardin’e uçarak giden ve Türkiye Mesafe Rekorunu hala elinde bulunduran Albatros pilotlarından Hakan AKÇALAR, yine Türkiye xc sıralamasında ikinci sırada bulunan Basat OKAY ve son yıllarda kendini çok geliştiren ve Türkiye ’nin en iyi kadın pilotlarından biri haline gelen Cansu ATABEY ile birlikte gerekli çalışmalar yapılmıştır ve bölge pilotlarına gerekli eğitimler verilmiştir.

Ekip ile beraber beş gün boyunca çok başarılı bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Çalışma sırasında dört Start, otuz dönüş noktası ve on bir adet Gol noktası belirlenmiştir. Yine çalışmalar sırasında bazı dönüş ve Gol noktalarını uçarak test edilmiştir. On beş kişinin katılımıyla beraber çok faydalı eğitim gerçekleştirilmiştir.

Bizi bu projeye dahil edip davet eden başta Mahavk Başkanı Cemil ÖNDER ‘e, tüm çalışma boyunca hiçbir desteğini esirgemeyen Mahavk Kulüp pilotlarından Mahmut HOPUR, Yılmaz CANSARI, Mahmut GÜMÜŞER, Yusuf KÖLELİ ve diğer tüm kulüp pilotlarına, yine Gaziantep’ten gelerek projeye destek veren tüm bölge pilotlarına Albatros olarak çok teşekkür ederiz. 🙏

Haber Linki: https://www.haber46.com.tr/spor/kahramanmarasta-yamac-parasutu-potansiyelinin-gelistirilmesi-h361776.html